Derfor er der ingen billeder af mine børn på nettet

Hvis du har fulgt lidt med på min blog, har du nok opdaget, at der ikke er nogle identificerbare billeder af mine børn og at de ikke er nævnt ved navn. Det er et aktivt valg, min mand og jeg har taget, fordi vi ikke ønsker at vores børn får et digitalt liv, før de selv er klar til at starte det.
Der er ingen billeder af dem på vores Facebook-profiler (selvom de er låste), da Facebook gemmer alt hvad du lægger op på deres servere, også selvom du senere sletter det. Det samme gælder Instagram.
Det valg har selvfølgelig også haft konsekvenser for resten af familien. Fordi vi har valgt at vores børn ikke skal på de sociale medier, måtte vi forklare vores respektive familiemedlemmer, at heller ikke de billeder, som de tog af vores børn, skulle op på Facebook/Instagram. Det var ikke alle steder at forbuddet mødte lige stor forståelse, men heldigvis er det blevet respekteret.
Den verden, mine børn vokser op i, er præget af en voldsom digitalisering. Jeg vil gerne være sikker på (så sikker, som jeg kan blive) at de ikke får grund til at bebrejde mig, at jeg har delt ud af noget, der var deres.
Jeg kritiserer ikke dem, der lægger billeder op af deres børn – det er et valg, de har truffet.  Men når man lægger billeder op af sine børn, skaber man et digitalt spor af dem. Det kan man være tryg eller utryg ved, mene om at det er en del af fremtiden og tingenes tilstand; men man skylder sine børn at overveje det, inden man gør det.
(For mig blev det især vigtigt, da jeg læste at flere og flere pædofile har feriebilleder – uskyldige, smukke feriebilleder – liggende sammen med børneporno. Billederne napper de fra sociale medier.)

1 thought on “Derfor er der ingen billeder af mine børn på nettet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *