Del 5: Eftertanker

Når jeg tænker tilbage på mine to fødsler, og når jeg taler med andre om dem, så er det især roen omkring fødslerne, jeg tænker på. Og forventningens glæde. Jeg har op til begge mine fødsler glædet mig til at skulle opleve det. Første gang glædede jeg mig til at prøve det. Anden gang glædede jeg mig til at genopleve det. At føde er det vildeste, sejeste, hårdeste og mest livsbekræftende, jeg nogensinde har prøvet. Aldrig har jeg følt mig så sej som efter mine børns fødsler. Jeg havde læst Ina May Gaskin’s Guide to Childbirth som forberedelse til fødsel nr. 2, og idéen om en “orgasmic birth” gav så god mening for mig. (Google det – det er ikke det, du umiddelbart tænker!)

Jeg var aldrig bange. Jeg tullede rundt i mit eget tempo og tog imod veerne som velkomne, omend anstrengende gæster. Jeg prøvede at elske dem, og det var en skøn fornemmelse, når det lykkedes.

Jeg havde to drømmefødsler. Hurtige, effektive fødsler, hvor jeg følte, at jeg havde kontrollen og hvor jeg kunne gøre det, som jeg gerne ville. Omgivelserne bestemte jeg selv. Jordemoderen var der, da jeg behøvede hende. Jeg kom igennem det uden stort ståhej og mange menneskers indblanding. Det var bare mig, min mand, en jordemoder (og en jordemoderstuderende). Der var ro. Og plads.

Jeg regner ikke med, at vi skal have flere børn, men jeg har det bittersødt med, at jeg ikke skal føde igen. En fødsel er det tætteste på magi, jeg har oplevet.

3 thoughts on “Del 5: Eftertanker

  1. Hej,

    Jeg startede med at læse dit indlæg om en sikker hjemmefødsel, og har nu også læst alle fem dele her! Hold da op. Elsker dine beretninger! De giver mig mod og vilje til også at føde hjemme. Vi skal til hjemmefødsel cafe d. 11. December, glæder mig helt vildt. Er der en dansk bog der hedder bogen om hjemmefødsler? Den må jeg Google.

    Mvh Eileen

    1. Hvor er jeg glad for at det kan inspirere! Det var hele idéen med bloggen 🙂
      Ja, Bogen om hjemmefødsler er dansk, og jeg vil virkelig anbefale dig at få fat i den. Man kan låne den på biblioteket og der ligger vist også en e-bogs-version online. Der er mange gode fødselsberetninger i og mange gode tips.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *